top of page

Υποψηφιότητες - Γ.Σ. ΦΙΛΠΑ 2024

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 


Αλεβιζόπουλος Γεώργιος

Ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος είναι Ιατρός, απόφοιτος και κάτοχος διδακτορικού τίτλου, από το Πανεπιστήμιο Erlangen-Νυρεμβέργης, με μεταπτυχιακό στο Marketing και στο Business Management, από το Chartered Institute of Marketing και το London Business School αντίστοιχα.


Aπό το 1995 έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό (KCI, Nycomed/Takeda & Johnson & Johnson). Μετά την επιστροφή του το 2015 από την Γερμανία, όπου για πολλά χρόνια ήταν επικεφαλής στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Χειρουργικό Εκπαιδευτικό Κέντρο της Johnson & Johnson και μέλος της διοικητικής ομάδας της J&J για την περιοχή EMEA, κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην εταιρεία AENORASIS S.A, μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης Ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας (Όμιλος ΕΛΠΕΝ), με αρκετές διακρίσεις στην Ελληνική αγορά.


Είναι μέλος της ΕΑΣΕ και της ΕΕΦΑΜ και μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ σε δύο εταιρείες στη Γερμανία.


Η ενασχόλησή του με το ιστορικό αυτοκίνητο ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια, όπου άρχισε να συλλέγει κλασσικά οχήματα, με έμφαση σε ιταλικά και γερμανικά μοντέλα που άφησαν εποχή. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς ιστορικούς αγώνες Regularity στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με αρκετές διακρίσεις.


Είναι μέλος της ΦΙΛΠΑ από το 2013, ήταν Αντιπρόεδρος της Λέσχης στο απερχόμενο Δ.Σ, ενώ εκτέλεσε χρέη Προέδρου από τον Μάρτιο του 2023.


Ο μοναδικός του στόχος είναι να συμβάλλει όσο περισσότερο μπορεί στην αναβάθμιση της ΦΙΛΠΑ και γενικότερα στην προαγωγή του ιστορικού οχήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται, στην Ελλάδα.




ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.

 

Γεωργιάκος Μιχαήλ

Ο Μιχάλης Γεωργιάκος είναι 49 ετών, έγγαμος, πατέρας 2 παιδιών. Ξεκίνησε τις σπουδές του ως Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε ως Μηχανολόγος Μηχανικός στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, όπου αποφοίτησε με διάκριση από το Imperial College του Λονδίνου.


Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων, ενώ έχει χρηματίσει σε διάφορες θέσεις ευθύνης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών, κλπ. Έχει διακριθεί με το πρώτο βραβείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ είναι μέλος και στο Institution of Engineering and Technology του Ηνωμένου Βασιλείου.


Παράλληλα με την εργασία του, συνεχίζει την ακαδημαϊκή του εξέλιξη, έχοντας λάβει μέρος σε ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Deloitte, του ICS και του Πανεπιστημίου Columbia.

Η ενασχόλησή του με το ιστορικό όχημα ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια. Έχει διακριθεί ως Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ, Μέλος και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΦΙΛΠΑ, Μέλος και Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της FIVA, καθώς και ως επικεφαλής Τεχνικός Επίτροπος στο 1000 Miglia στην Ιταλία.


Είναι μέλος της ομάδας που δημιούργησε και εξέλιξε το ψηφιακό σύστημα πιστοποιήσεων της FIVA και μέλος της επιτροπής ποιοτικού ελέγχου πιστοποιήσεων της FIVA. Παράλληλα, εκδίδει τις Κάρτες FIVA για λογαριασμό της Τεχνικής Επιτροπής της FIVA, για τις χώρες που δεν υπάρχει ANF (Η.Π.Α., Ινδίες, κλπ).


 

Δεσύλλας Σπύρος

Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Το 1976 προσλαμβάνεται στην ΕΛΑΙΣ Α.Ε. στο Τμήμα Πωλήσεων και συνεχίζει την καριέρα του στο Marketing, όπου σύντομα εξελίσσεται σε Υπεύθυνο Προϊόντων.

Το 1983 αναλαμβάνει επικεφαλής του κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων.

Από το 1985 μέχρι το 1987 μετατίθεται στη Γαλλία και εργάζεται ως Υπεύθυνος Προϊόντων στην Εταιρία "ASTRA - CALVE" της UNILEVER.

Το 1987 επιστρέφει στην ΕΛΑΙΣ και αναλαμβάνει Δ/ντής του Τμήματος Εισαγόμενων Προϊόντων.

Το 1992 γίνεται αναπληρωτής Δ/ντής Πωλήσεων της ΕΛΑΙΣ και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου προάγεται στη θέση του Δ/ντή Πωλήσεων. Παράλληλα συμμετέχει πλέον ως μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας.

Τον Μάιο του 1996 αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΑΙΣ Α.Ε. και από 1.11.96 του ανατίθενται παράλληλα με τα καθήκοντά του στην ΕΛΑΙΣ Α.Ε. και τα καθήκοντα του Εθνικού Προέδρου της UNILEVER στην Ελλάδα.

Το 2006 αναλαμβάνει Πρόεδρος του Ομίλου των Εταιρειών της Unilever στην Ελλάδα, θέση την οποία κατέχει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2013.


Επί της θητείας του ως επί κεφαλής του ομίλου της Unilever Ελλάδος η Εταιρεία αναγνωρίζεται ως η εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα και αποκτά πληθώρα βραβείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης εξαγοράζει μεγάλο αριθμό μαρκών και δραστηριοτήτων καταλαμβάνοντας μια από τις πρώτες θέσεις μεταξύ των εταιρειών ειδών ευρείας κατανάλωσης στη χώρα.


Τον Απρίλιο του 2008 ανακηρύσσεται από την ΕΕΔΕ, «Manager of the Year 2007». Παραλληλα η Ελληνικη Εταιρεία αναγνωριζεται ως η ταχυτερα αναπτυσόμενη Εταιρεία της Unilever σε παγκόσμιο επίπεδο.


Απο τον Ιανουάριο του 2014 δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σην Ελλάδα και στην Κύπρο.


Στον ευρύτερο επαγγελματικό χώρο, έχει διατελέσει: Μέλος του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.), Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων (Σ.Ε.Ε.Τ.), μέλος του Δ.Σ. της APIVITA, μέλος του Δ.Σ.και του Γενικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Β, Πρόεδρος του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.), Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (Ε.Σ.Β.Ε.Π.), Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (Σ.Ε.ΒΙ.Τ.ΕΛ), μέλος του Δ.Σ. του European Foundation for Quality Management (E.F.Q.M.), μέλος της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (Ε.Α.Σ.Ε.), μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής ECR Hellas, μέλος του Δ.Σ. της ASPIS Bank, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της «Ι.Δ. ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε.Σ.Ε.», μέλος του .Δ.Σ. της ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ, Συμβουλος της Price Waterhouse Coopers, Συμβουλος της EMFI A.E. (Κύρος Φιλιππου-πρωην ΕΒΓΑ), Σύμβουλος της ΠΥΛΩΝΕΣ Α.Ε. καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.


Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Σοφιανού και έχει δύο παιδιά, την Μιρέλλα και τον Μιχάλη.


 


Καγκάδη Ελένη

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και εν συνεχεία του Εθν. & Καποδ. Παν/μίου Αθηνών / Τμήματος Γερμανικών Σπουδών, με μακρόχρονη υπηρεσία στον Τραπεζικό Κλάδο, και συγκεκριμένα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, απ ́όπου και συνταξιοδοτήθηκε ως στέλεχος.


Η ενασχόλησή της με το παλαιό αυτοκίνητο χρονολογείται από το 1975, σε σχολική ηλικία, στο πλευρό του πατέρα της Γιάννη Καγκάδη, μέλους της ΦΙΛΠΑ από συστάσεώς της. ‘Ηδη από τα 18 της χρόνια οδηγός προπολεμικών οχημάτων.


Είναι λάτρης των παλαιών, ιδιαιτέρως των προπολεμικών οχημάτων, και έχει την άποψη πως η ΦΙΛΠΑ οφείλει να προασπίσει και να αναδείξει το παλαιό/προπολεμικό αυτοκίνητο, θεσπίζοντας εκδηλώσεις διαγωνιστικού και όχι μόνο αγωνιστικού χαρακτήρα, προκειμένου να αναβιώσει και να διδάξει στις επόμενες γενιές την αγάπη και το ενδιαφέρον γι' αυτά τα “ιδιαίτερα οχήματα”.


Κατά τα έτη 2018-2020 απασχολήθηκε εθελοντικά στη λέσχη παρέχοντας γραμματειακή υποστήριξη, βοηθώντας στις διαδικασίες του Ταμείου/Λογιστηρίου και μεταφράζοντας από τα γερμανικά για λογαριασμό της Τεχνικής Επιτροπής τις Υπουργικές Αποφάσεις του Ελβετικού κράτους σχετικά με τους όρους κίνησης των ιστορικών οχημάτων, ταυτόχρονα με την παρουσία της στις εκδηλώσεις ως κριτής/χρονομέτρης, ενώ κατά τα έτη 2022-2023 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης και συγκεκριμένα στη θέση του Ταμία.


 

Κατσιγιάννης Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης είναι ενεργό Μέλος της ΦΙΛΠΑ από τη δεκαετία 1990. Είναι Νομικός, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής και Σύμβουλος Επιχειρήσεων με μακρά οικογενειακή παράδοση στις νομικές και επιχειρηματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες και πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας με ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες, Κυβερνήσεις και Οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Κυβέρνησης της Ινδίας, του Καναδά και της Καναδικής Ολυμπιακής Επιτροπής.


Η τεχνογνωσία του καλύπτει τομείς όπως μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, επενδύσεις, διαπραγματεύσεις και συμβάσεις, δημόσιες προμήθειες, τηλεπικοινωνίες και άμυνα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, κατασκευές και ακίνητα, εταιρική βελτίωση & αναδιάρθρωση, ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματικά κεφάλαια, εμπόριο και λιανική πώληση. Έχει ενεργήσει ως Project Manager για διαγωνισμούς δημοσίων συμβάσεων και μελετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Έχει υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο εισηγμένων και μη Ελληνικών και Πολυεθνικών Εταιρειών, ως Ακόλουθος της Καναδικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες της Αθήνας 2004 και ως Αντιπρόσωπος του Καναδά και της Ολυμπιακής Επιτροπής του Βανκούβερ για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ το 2010 στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία. Έχει διατελέσει στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην Εκτελεστική Επιτροπή και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρώιμου Σταδίου της European Venture Capital Association (EVCA) και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).


Είναι Πρόεδρος του Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Επίτιμο μέλος του European Coaching & Mentoring Association Greece (EMCC) και Πρόεδρος του AHEPA Chapter ATLAS HJ-53.


Σπουδές: Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Universite de Paris I–Pantheon- Sorbonne, EVCA Venture Institute, EU-Japan Center for Industrial Cooperation, στο Chartered Institute of Arbitrators (CIArb) και Centre for Effective Dispute Resolution (CEDR).


Μιλάει ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, επικοινωνεί στα ισπανικά και τα

πορτογαλικά.


 

Ματσούκης Πέτρος

Ο κ. Πέτρος Ματσούκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 όπου και διαμένει. Κατέχει Πανεπιστημιακό Πτυχίο Οικονομικών και είναι εγγεγραμμένος από το 1984 στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος.


Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινά το 1981 από τον χώρο της εμπορικής ναυτιλίας όπου μετά από 4 χρόνια επιτυχούς πορείας, μετακινήθηκε στον δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα στην εταιρεία «ΕΥΔΑΠ Α.Ε». Από το 2014 μέχρι και σήμερα κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής εταιρείας «ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ».


Παράλληλα, είναι σύμβουλους διοίκησης και μέλος του Δ.Σ. και της επιτροπής ελέγχου της Ασφαλιστικής Εταιρείας Ατλαντική Ένωση. Είναι τακτικό μέλος της ΦΙΛΠΑ από το 2004 και παρείχε 10ετή προσφορά στα κοινά της ΦΙΛΠΑ και της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ από τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα. Τέλος, είναι άριστος γνώστης της Ιταλικής και της Αγγλικής γλώσσας.


 

Μητρόπουλος Κωνσταντίνος

Ο Κώστας Μητρόπουλος είναι σύμβουλος. Υπήρξε ο ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Αργότερα ήταν Εντεταλμένος Σύμβουλος της PwC στην Ελλάδα. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ATTICA BANK και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Eurobank EFG Equities ΑΕΠΕΥ. Ο Κώστας Μητρόπουλος ήταν ο πρώτος Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και Διευθύνων Σύμβουλος της PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση A.E. Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Coopers & Lybrand στην Βρετανία.


Ο Κώστας Μητρόπουλος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τεσσάρων εταιρειών και του ΙΟΒΕ. Στο παρελθόν χρημάτισε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ και εισηγμένων εταιρειών και επαγγελματικών συνδέσμων. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος του Global Advisory Council του London Business School.


Ο Κώστας Μητρόπουλος είναι μηχανολόγος ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα οικονομικά, με ΜSc από το Imperial College και PhD από το London Business School. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά και επαγγελματικά περιοδικά και εφημερίδες.


Ο Κώστας Μητρόπουλος ασχολείται με τα ιστορικά οχήματα από το 1996 και είναι μέλος της ΦΙΛΠΑ από το 1999. Διετέλεσε αριστίνδην μέλος του ΔΣ της ΦΙΛΠΑ κατά την διετία 2013-14 και πρόεδρος της Επιτροπής Χορηγιών. Έχει οργανώσει εκδηλώσεις και συμμετάσχει σε πολλά ράλλυ. Ήταν πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την αλλαγή του καταστατικού της ΕΟ ΦΙΛΠΑ και υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣ στις εκλογές του 2018.


 

Νομικός Ευάγγελος

Κτηματομεσίτης – Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Είναι κάτοχος ιστορικών οχημάτων και λάτρης των. Tακτικό μέλος της ΦΙΛΠΑ επί 25 χρόνια με συνεχή και αδιάκοπη παρουσία κάθε εβδομάδα και σε κάθε δραστηριότητα της λέσχης. Έχει επανειλημμένα υπηρετήσει το Σωματείο από αρκετές θέσεις ευθύνης

Ενδεικτικά ως:

  • Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής

  • Μέλος Τεχνικής Επιτροπής

  • Μέλος του ΔΣ

  • Κριτής Concours d' Elegance

  • Εθελοντής σε Οργάνωση εκδηλώσεων


Είχε δε την τιμή να προταθεί ως εκπρόσωπός της στην Ομοσπονδία με την ιδιότητα του εκλέκτορα αλλά και να εκλεγεί ως μέλος στο Δ.Σ. αυτής για την υποστήριξη των θέσεων του Σωματείου μας.


Πιστεύει ότι η συμμετοχή του στην Διοίκησή του , ξεκινά από την διάθεση άριστης συνεργασίας, την βιωματική γνώση του Σωματείου, που σημαίνει σεβασμό στην παράδοσή του, τους σκοπούς του και το θεσμικό του πλαίσιο, και υπηρετεί με προσήλωση τις επιδιώξεις του, πιστός πάντοτε στην εξυπηρέτηση των μελών μας.


 

Παντελάτος Δημήτριος

O ε.α. Υποπτέραρχος (I) Δημήτρης Παντελάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, με βασική εκπαίδευση στο Αιγάλεω και μέση στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή του Πειραιά. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων το 1984. Υπηρέτησε σαν Διευθυντής στη Δνση Μετεξέλιξης του ΓΕΕΘΑ, Εκπαιδευτής πτήσεων στα F-4 Phantom, Υπασπιστής σε Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Διοικητής της 22ης Μοίρας Patriot στη Σκύρο. Το 2010, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ήταν Διοικητής Συμμαχικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, Αφγανιστάν, στο πλαίσιο απόφασης του ΟΗΕ και αποστολής του ΝΑΤΟ. Για την υπηρεσία του αυτή, τιμήθηκε από το ΝΑΤΟ με παράσημο, καθώς και από τις κυβερνήσεις Βελγίου και Βουλγαρίας. Το 2015 υπηρέτησε στο γραφείο Αναπληρωτών Υπουργών Άμυνας και από το 2016, μέχρι την αποστρατεία το 2017, ήταν Επικεφαλής στο διυπουργικό Κεντρικό Επιχειρησιακό Όργανο Μετανάστευσης, υπεύθυνο για τη διαχείριση των Προσφυγικών ροών.


Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MSc στην Δυναμική Πτήσης του πανεπιστήμιου Cranfield Μεγάλης Βρετανίας και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Περιλαμβάνεται στο μητρώο Μονίμων Εκπαιδευτών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σαν εκπαιδευτής στελεχών του Δημοσίου.


Είναι Γραμματέας στο ΔΣ του Σύνδεσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων. Από τον Σεπτέμβριο 2022 μέχρι τον Ιούλη 2023 υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΦΙΛΠΑ. Παραιτήθηκε για τους λόγους που έχουν εκτεθεί σε 4σέλιδη επιστολή του, συνημμένη στο πρακτικό της 704ης συνεδρίασης του ΔΣ της Λέσχης την 19/07/2023 και είναι διαθέσιμη στα μέλη της, βάσει του καταστατικού της. Σε αυτή αναλύεται η τελικά αποδεδειγμένη βάσει της τελικής «καταστατικά μινιμαλιστικής» σύνθεσής του, αδυναμία συνεργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου που αποχωρεί. Είναι παντρεμένος και έχει τρεις ενήλικες γιους.


 


Παπαδάκης Ηλίας

 

Φίλης Ευστάθιος

 

Χατζηκωνσταντίνου Χρίστος

Ο Χρίστος Χατζηκωνσταντίνου είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας GR TOURS ATE που δραστηριοποιείται στο χώρο του Τουρισμού. Κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών της εταιρείας και έχει μεγάλη εμπειρία από Δ.Σ.


Την ενασχόλησή του στο χώρο του κλασικού αυτοκινήτου ξεκίνησε το 2012 συλλέγοντας αυτοκίνητα, ενώ στο παρελθόν έχει τρέξει και διακριθεί στο χώρο του sporting.


Η οικογενειακή του σχέση, με την οικογένεια ΦΙΛΗ που από το 1994 συμμετέχει ενεργά στα κοινά και σε όλες τις εκδηλώσεις της ΦΙΛΠΑ ήταν η αρχή για να ασχοληθεί και εκείνος με την λέσχη. Από το 2022 ασχολείται με τα κοινά της ΦΙΛΠΑ από την θέση του υπεύθυνου εκδηλώσεων. Σε τρεις αγώνες ήταν αλητάρχης και στόχος του είναι η ενδυνάμωση της λέσχης (εκδηλώσεις) στο χώρο του κλασικού αυτοκινήτου.


 

Χόλης Ιωάννης

Αρχιτέκτων, μελετητής και κατασκευαστής ιδιωτικών κτιρίων, συγγραφέας. Διετέλεσα σύμβουλος τριών υπουργών Υγείας για τεχνικά θέματα νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Επίσης άμισθος πρόεδρος του Τεχνολογικού Κέντρου Αναπήρων με έργο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα και εισηγήσεις σε υπουργούς για νομοθετική ρύθμιση.


Μέλος ΦΙΛΠΑ από το 1991, συλλέκτης ιστορικών αυτοκινήτων, συμμετέχων σε εκδηλώσεις regularity. Μέλος ΔΣ ΦΙΛΠΑ επί 5 θητείες (1996 - 2002 και 2018 - 2022), στην τελευταία Γενικός Γραμματέας.


Μέλος ΔΣ Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ επί 5 θητείες (από την ίδρυση της Ομοσπονδίας μέχρι το 2008 και 2020 - 2022), στην τελευταία Γενικός Γραμματέας της. Ιδρυτής το 1998 και πρόεδρος μέχρι το 2011 της ΟΡΚΑ με δημιουργία 7 FIVA A EVENTS εκτός Ελλάδας και δεκάδων άλλων εκδηλώσεων στην Ελλάδα. Επιθεωρητής FIVA με παρουσία σε διεθνείς συνελεύσεις και υπεύθυνος για FIVA A EVENTS Κύπρου, Σλοβακίας, Ολλανδίας, Ιταλίας, Βελγίου. Δημιουργός του Διονυσιακού Ράλι της ΦΙΛΠΑ το 1994 και του περιοδικού “Τα νέα της ΦΙΛΠΑ” το 1996.


Αλυτάρχης ή πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής σε 14 εκδηλώσεις της ΦΙΛΠΑ από τις οποίες οι 4 FIVA A EVENTS. Επεξεργάστηκα τροποποίηση του καταστατικού της ΦΙΛΠΑ και συμμετείχα ως ΓΓ στις διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Μεταφορών τα έτη 2020 και 2021.



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Δογάνης Σωτήριος

 

Θεοδοσίου Βασίλειος

 

Νικολαΐδης Αντώνης

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 


Ηλιού Αιμίλιος-Μάριος

 

Κοντός Νικόλαος

 

Μπογοσιάν Πωλ-Φίλιπ (Φίλιππος)


Ονομάζομαι Φίλιππος Μπογοσιάν και επιθυμώ να συνδράμω στο έργο της Λέσχης μας, και σαν μέλος της Τεχνικής Επιτροπής, συμβάλλοντας στην βελτίωση του έργου της. Έχοντας συνταξιοδοτηθεί από τον Απρίλιο του 2023, διαθέτω τον απαιτούμενο χρόνο και, λόγω των σπουδών μου και των επαγγελματικών εμπειριών μου, τις απαιτούμενες δεξιότητες για την εν λόγω θέση.


Οι σπουδές μου πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Κύκλος Μηχανικών Παραγωγής), στο Πανεπιστήμιο Western Michigan (Automotive Engineering and Management) και στο Πανεπιστήμιο La Verne, California (MSc. In Business Organization).


Η επαγγελματική σταδιοδρομία μου περιλαμβάνει τις θέσεις του Τεχνικού Διευθυντή ή/και Διευθυντή Ανταλλακτικών σε γενικές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών (Mazda, Rover Cars, Land Rover, Citroën, Toyota, Triumph Motorcycles και Nipponia). Στη συνέχεια, εργάσθηκα σαν διαπιστευμένος πραγματογνώμων και επιθεωρητής πιστοποίησης καταλληλόλητας μηχανημάτων και οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων (ADR).


Οι έως σήμερα παραεπαγγελματικές δραστηριότητες μου, εκτός από την αναπαλαίωση και επισκευή των ιστορικών μοτοσυκλετών και των λοιπών οχημάτων μου στο συνεργείο, το οποίο διατηρώ στο γκαράζ μου, περιλαμβάνουν:

  • Επισκέπτης-εισηγητής του μαθήματος “Ειδικά Θέματα Διοίκησης Αποθεμάτων”, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Logistics του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά, (1998-1999).

  • Εισηγητής στο πρόγραμμα σπουδών “Diploma in Transport” του “The Chartered Institute of Transport” (1997-1998).

  • Μέλος της οργανωτικής επιτροπής ενός διεθνούς (1996) και δύο εθνικών (1997 και 2000) συνεδρίων Logistics, του επιστημονικού σωματείου Ελληνική Εταιρεία Logistics.

  • Μέλος του προεδρείου της Τεχνικής Επιτροπής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (Σ.Ε.Α.Α., 1989-1993).

  • Μελέτη, με θέμα “Αξιολόγηση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων”, η οποία συνεκπονήθηκε με εκπροσώπους του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

  • Εκπαιδευτής σε τεχνικά σεμινάρια αυτοκινήτου.


 

Πάντος Αλέξανδρος

 

Ρούσσινος Διονύσιος

 

Σφούνης Χρήστος
bottom of page