ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΕΔΑ 

68 πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στις 6 Ιουνίου, στην ηλιόλουστη Πάρνηθα, στο σημείο Μετόχι (λίγο μετά το τελεφερίκ) για να συμμετάσχουν στην 5η ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ, την πιο διάσημης και δημοφιλούς ιστορικής ανάβασης Αττικής, που αναβίωσε η ΦΙΛΠΑ πριν από 5 χρόνια. Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε φυσικά να διεξαχθεί χωρίς την υποστήριξη του Δήμου Αχαρνών, της Τροχαίας Νέας Ιωνίας, του Δασαρχείου Πάρνηθας και του Πυροσβεστικού Σώματος Πάρνηθας.

Πριν από την εκκίνηση, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας που έβαλε στο σημείο η ΦΙΛΠΑ για να τιμήσει την θρυλική Ανάβαση που άφησε εποχή. Οι επίσημοι καλεσμένοι της λέσχης που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες. Τον πρωθυπουργό αντιπροσώπευσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, ο Γ.Γ. του υπουργείου μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς, ο σύμβουλος του υφυπουργού αθλητισμού κ. Νίκος Κερερές, ο βουλευτής της ΝΔ Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου, ο αντιπεριφεριάρχης κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, η Περιφερειακή σύμβουλος κα Γεωργία Βλάχου, ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στυλιανός Κονταδάκης, ο βουλευτής ΝΔ Ανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Βλάχος, ο πρόεδρος ΣΤΑΣΥ κ. Χάρης Δαμάσκος, ο αντιδήμαρχος Αχαρνών κ. Δημήτρης Κωφός και ο πρόεδρος της ΕΟΦΙΛΠΑ κ. Δημήτρης Βερναρδάκης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ολιγόλεπτη ομιλία του κ. Αυγενάκη, καθώς αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στην υποστήριξη που προγραμματίζεται να λάβει για την ανάπτυξή του στο άμεσο μέλλον. Ιδιαίτερα θερμός όπως πάντα ήταν και ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός που για μια ακόμη φορά στάθηκε δίπλα στη λέσχη με την υποστήριξη και χορηγία του δήμου.

Η εκδήλωση κρίθηκε ως ιδιαίτερα επιτυχημένη και αυτό οφείλεται σαφώς στην καλή οργάνωση που ηγήθηκαν τα μέλη του ΔΣ της ΦΙΛΠΑ κ. Νίκος Κοζανίτης (πρόεδρος της εκδήλωσης) ο κ. Γιώργος Χωριανόπουλος (αλυτάρχης) και η ομάδα οργάνωσης.

Οι νικητές του αγωνιστικού σκέλους ήταν: 

1ος ΒΛΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΒΛΑΧΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ALFA ROMEO GIULIETTA SPIDER 1965)

2ος ΠΕΤΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΠΕΤΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (LANCIA FULVIA BERLINA 1972)

3ος ΣΟΥΡΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΣΟΥΡΙΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (VOLKSWAGEN BEETLE 1973)

4ος ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (MERCEDES-BENZ 230,4 1974)

5ος ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (PORSCHE 911T 1968)

6ος ΤΖΙΚΑΣ ΚΟΣΜΑΣ - ΤΖΙΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (MERCEDES-BENZ 230,4 1974)

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

COVID TEST

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

10:00-11:00, συγκέντρωση στο σημείο Μετόχι της Πάρνηθας, όπου θα μοιραστεί το υλικό και θα γίνει ο Τεχνικός Έλεγχος.

11:00, αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας της ιστορικής ανάβασης Πάρνηθας, με παρουσία επίσημων καλεσμένων.

12:15, εκκίνηση πρώτου αυτοκινήτου.

12:45, άφιξη πρώτου αυτοκινήτου στο καταφύγιο Μπάφι.

14:00, εκκίνηση από το Μπάφι προς την πλατεία Αριστοτέλους, Θρακομακεδόνες.

14:30, ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

15:00, απονομή επάθλων στο μικρό θέατρο της πλατείας Αριστοτέλους.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ οτι έχουμε δεσμευτεί με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του covid-19 και σας παρακαλούμε για τη συμβολή σας. Διατηρείτε τις αποστάσεις, φοράτε μάσκα και έχετε μαζί σας την υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε συνημμένη, του self-test γιατί θα σας ζητηθεί η επίδειξή της.

Στο σημείο συγκέντρωσης δεν υπάρχει υποδομή καφετέριας/εστιατορίου, για ότι ενδεχομένως χρειαστείτε πρέπει να έχετε ήδη προβλέψει.

Θα βρισκόμαστε συνέχεια σε δασικές εκτάσεις και παρακαλούμε να σεβαστείτε το περιβάλλον.

Κατά τον τεχνικό έλεγχο θα ζητηθούν: δίπλωμα οδήγησης, ασφάλεια αυτοκινήτου, πυροσβεστήρας, τρίγωνο, φαρμακείο.

Για όσους ακόμα δεν έχουν εξοφλήσει τη συμμετοχή τους, παρακαλούμε να μεριμνήσετε μέχρι αύριο το απόγευμα. Πιοκάτω θα βρείτε τους τραπεζικούς λογαριασμούς της λέσχης.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τον συνημμένο συμπληρωματικό κανονισμό.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

 

ALPHA: 11600 200 200 6081, IBAN: GR27 0140 1160 11600 200 200 6081

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5069 037 331 684, IBAN: GR90 0172 0690 00 5069 037 331 684

*Σε περίπτωση επιβάρυνσης της κατάθεσης με τραπεζικά έξοδα, τα έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη. Παρακαλούμε αναγράφετε το όνομά σας στην αιτιολογία κατάθεσης.

 
CALIBRATION - ΑΛΛΑΓΗ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ CALIBRATION
Για να καταγράψετε την απόκλιση του ταχυμέτρου και του οδομετρητή του κλασικού αυτοκινήτου σας (Tripmeter Calibration) με το οποίο συμμετέχετε σε δοκιμασίες Regularity Rallies ακολουθήστε τις πιο κάτω οδηγίες: Η μέτρηση / ρύθμιση του οδομετρητή (Calibration) βρίσκεται στον παράλληλο δρόμο Ε.Ο.Αθηνών - Λαμίας, είσοδος από τον Κόμβο Βαρυμπόμπης με κατεύθυνση προς Άγιο Στέφανο (περιοχή Supermarket ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ). H μέτρηση της απόστασης έχει γίνει με πορεία σε απόσταση 0,50 μ. από την λευκή συνεχή γραμμή στο δεξί άκρο του οδοστρώματος και ισχύει μόνο στην κατεύθυνση προς Άγιο Στέφανο (και όχι αντίστροφα).
 
ΑΡΧΗ = 0 μ. “ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ” 700 μέτρα περίπου μετά την διασταύρωση της Βαρυμπόμπης. (Γραμμή στο οδόστρωμα - βάση κολόνας με 4 βίδες).
ΤΕΛΟΣ = 2,400 μ. (Γραμμή στο οδόστρωμα με ένδειξη ΦΙΛΠΑ).
 
BULLETIN 5/6/2021
Η παρακάτω ποινή για τα επιπλέον άτομα στο αυτοκίνητο, του άρθρου 5, του Πάγιου Κανονισμού Ράλλυ Ακριβείας, δεν ισχύει.
«Η παρουσία προσθέτου μέλους ηλικίας άνω των δώδεκα (12) ετών, επιφέρει έναν (1) Βαθμό Ποινής ανά Ειδική Δοκιμασία»
Αυτοκίνητα τη κατηγορίας Youngtimer, συμμετέχουν, χωρίς να διεκδικούν βραβείο γενικής κατάταξης.