Την Τετάρτη 23/5/2018 το απόγευμα, τα φιλόξενα γραφεία της ΦΙΛΠΑ γέμισαν από μέλη που καλωσόρισαν την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, που παρουσίασε μαζί με τον πρόεδρο της λέσχης κ. Παναγιώτη Φωτεινόπουλο το μνημόνιο συνεργασίας που καταρτίστηκε μεταξύ της Ε.Ε.Ε. για την UNESCO και της ΦΙΛΠΑ  στο οποίο περιγράφεται το κοινό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για τη διάσωση και προστασία του ιστορικού οχήματος ως μέρους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Μέσα από την συνεργασία και μια σειρά κοινών εκδηλώσεων, η Ε.Ε.Ε για την UNESCO και η ΦΙΛΠΑ στοχεύουν να αναδείξουν το ιστορικό όχημα και να το καθιερώσουν στην Ελλάδα ως αντικείμενο παγκόσμιας κληρονομιάς όπως είναι ήδη σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή η προσπάθεια για τη διατήρηση του ιστορικού αυτοκινήτου ως αντικειμένου παγκόσμιας ξεκίνησε το 2016 με τη συνεργασία μεταξύ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου (FIVA)και της UNESCO. Έκτοτε, πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις προβολής του ιστορικού αυτοκινήτου υπό την αιγίδα της UNESCO.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΦΙΛΠΑ είναι από τα παλαιότερα μέλη της FIVA.