Η Χειμερινή εκδρομή μας φέτος έχει προγραμματιστεί για τις 8/12/2019 με προορισμό το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, που στεγάζεται στις παλιές εγκαταστάσεις της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου όπου θα ξεναγηθούμε.

Η συγκέντρωση των πληρωμάτων θα γίνει στό Riviera Coast στην παραλία της Βούλας και η εκκίνηση της βόλτας στις 11.00 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν την οδήγηση των ιστορικών τους αυτοκινήτων στην παραλιακή μέχρι το Λαύριο, σε χαλαρούς ρυθμούς, μέχρι το Πολιτιστικό πάρκο όπου υπολογίζουμε ότι θα φτάσουμε κατά τις 12.00.

Το πάρκο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ε.Μ.Π. στοχεύοντας στη φιλοξενία και προώθηση ερευνητικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Το βιομηχανικό συγκρότημα κτίστηκε σταδιακά την περίοδο 1875-1895 και περιλάμβανε κτίρια διοίκησης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και εμπλουτισμού μεταλλευμάτων σε μία έκταση 250 στρεμμάτων. Μέχρι σήμερα έχουν αποκατασταθεί 80 στρέμματα εγκαταστάσεων και αρκετά κτίρια αναδεικνύοντας το πάρκο σε μοναδικό μνημείο βιομηχανικής αρχαιολογίας και αρχιτεκτονικής.

Μετά την ξενάγηση οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να επισκεφθούν μια από τις πολλές καφετέριες και εστιατόρια της περιοχής. Η Χειμερινή Εκδρομή είναι μια ωραία βόλτα με έναν ενδιαφέροντα προορισμό σε μια φιλόξενη περιοχή. Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ το άτομο που συμπεριλαμβάνει το εισιτήριο για την επίσκεψη στο Πολιτιστικό Πάρκο και τα οργανωτικά έξοδα.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ